GASTRO – Oprogramowanie dla gastronomii



Gastro POS


terminal-dotykowy-ks-7210-windows
To nowoczesny system sprzedaży na ekrany dotykowe. Pracownik obsługuje klienta poprzez intuicyjny interface graficzny bazujący na interaktywnych przyciskach. Dzięki łatwej obsłudze nie wymaga on kosztownych i czasochłonnych szkoleń, a prostota użytkowania połączona z rozbudowaną paletą funkcji gwarantuje, że świetnie sprawdzi się on w pojedynczym lokalu oraz sieci gastronomicznej. Dodatkowo 20 lat na polskim rynku, obecność programu w szkołach i blisko 10 tys. wdrożeń sprawiają, że większość pracowników na rynku dobrze zna system i umie się nim posługiwać.
Dopasuj go do swoich potrzeb

Dzięki wielu funkcjom oraz modułom GASTRO POS jest najbardziej elastycznym systemem na rynku. W zależności od profilu lokalu (restauracja, bar, fast food, pizzeria, itd.) nasi specjaliści pomogą Ci dobrać spersonalizowane opcje odpowiednie dla twoich potrzeb.
Zadbaj o bezpieczeństwo

Logowanie się pracownika do programu poprzez wprowadzenie unikalnego kodu, odcisk palca lub za pomocą karty magnetycznej pozwala na pełny monitoring zarówno jego czasu pracy jak i generowanej przez niego sprzedaży. W zależności od stanowiska, można także ograniczać widok opcji tak, aby był on dopasowany do uprawnień konkretnej osoby (np. kelner widzi tylko sprzedaż, manager dodatkowo wystawianie faktur, właściciel widzi wszystkie opcje). Te oraz inne możliwości pozwolą Ci zniwelować straty lokalu oraz zwiększyć zyski.
Pracuj sprawnie

Współpraca POSa z innymi programami rodziny GASTRO usprawni pracę każdego lokalu. Od teraz zarządzaj magazynami (GASTRO SZEF), twórz analizy realnych zysków lokalu (GASTRO FINANSE), korzystaj z nowoczesnego narzędzia internetowego pozwalającego dokonywać zamówień przez internet, obsługiwać call center czy tworzyć back up danych, a nawet prowadźć controlling sieci lokali (mojeGASTRO). Te możliwości, oraz wiele innych, oferowanych przez GASTRO poprawią jakość twoich usług i poprzez efektywniejsze zarządzanie, zwiększą zyski lokalu.
Funkcje programu GASTRO POS:

  • Obsługa przez ekran dotykowy
  • Dostosowanie ekranu do indywidualnych potrzeb
  • Kontrola rachunków i zamówień
  • Przejrzysty ekran bonowania
  • Graficzna prezentacja sali
  • Możliwość rozliczenia kelnera w dowolnym momencie
  • Rejestracja czasu pracy
  • Łatwość modyfikowania potraw
  • Współpraca z kuchnią
  • Weryfikacja zamówień i rachunków
  • Elastyczne kształtowanie cen
  • Kontrola definiowalnych rabatów
  • Współpraca z systemami hotelowymi i urządzeniami specjalistycznymi

Gastro Szef

To oprogramowanie przeznaczone do kontroli i prowadzenia gospodarki magazynowej. Poprzez generowanie praktycznych analiz i raportów pomaga w prowadzeniu lokalu. Przejrzysta konstrukcja programu pozwala, by każdy w łatwy i intuicyjny sposób swobodnie się nim posługiwał mając przy tym profesjonalne narzędzie wspomagające zarządzanie magazynem.
Bądź na bieżąco

Dzięki synchronizacji z GASTRO POSem dane widoczne w programie są zawsze aktualne i dają podgląd w realne stany magazynowe. Są one kontrolowane na podstawie zużycia surowców opierającym się na zdefiniowanych wcześniej recepturach połączonych z danymi o sprzedaży.
Zadbaj o finanse

Synchronizacja z programami finansowo- księgowymi umożliwia eksport dokumentów, który zaoszczędzi Twój czas i zapobiegnie konieczności wprowadzania tego samego dokumentu do dwóch różnych programów. Ponad to GASTRO SZEF, poprzez możliwość wystawiania na nim faktur, odciąży stanowisko POS dając pracownikom więcej czasu i możliwości na przyjmowanie nowych zamówień i zwiększanie dochodów lokalu.
Zarządzaj sprawniej

Jako narzędzie wspomagające managera/ właściciela, oprogramowanie GASTRO SZEF umożliwia nadawanie uprawnień, definiowanie promocji, cen czy przekazywanie komunikatów widocznych w GASTRO POS. Od teraz, łatwo, z poziomu zwykłego komputera będziesz w stanie ustalić happy hour (ceny zmienią się w POSie automatycznie o wyznaczonej godzinie), stworzyć nową promocję,system lojalnościowy czy przesłać pracownikom wiadomość nie odchodząc od ekranu swojego laptopa.
Funkcje programu GASTRO SZEF:

  • Rozliczenia magazynów i zużycia surowców
  • Kontrola kosztów – Food Cost
  • Rozliczenia produkcji gastronomicznej
  • Zaawansowana obsługa zamówień
  • Inwentaryzacje
  • Zdalne ustalanie rabatów i promocji widocznych w POSie
  • Planowanie imprez
  • Wystawianie faktur
  • Przejrzyste raporty
  • Obsługa gastronomii zamkniętej
  • Eksport danych do innych systemów

Gastro Finanse

Gastro Finanse to niezwykle proste i intuicyjne narzędzie pracy każdego managera. Zapewnia pełną kontrolę kluczowych aspektów działalności gastronomicznej (analizę wszystkich kosztów, zobowiązań, płynności finansowej, itp). Jest jednocześnie zbiorem narzędzi do codziennej pracy managera. Odpowiedni dla pojedynczego lokalu oraz sieci lokali gastronomicznych.
Minimum wprowadzania danych – maksimum analiz i zestawień

Większość programów wymaga wprowadzania dużej ilości szczegółowych danych pochłaniając tym samym czas managera. Mimo tego, że Gastro Finanse generuje bardzo szeroki zakres różnych analiz i zestawień, użytkownik wprowadza do systemu dane jedynie w podstawowym zakresie. Program umożliwia również import danych z GASTRO SZEFa. W efekcie czas poświęcony na pracę z programem ogranicza się do kilku minut dziennie.
Finanse i płatności – wszystko pod kontrolą

„Jeśli nie możesz czegoś zmierzyć, nie możesz tym zarządzać”… to zdanie zwykło przyświecać świadomym managerom. Gastro Finanse pozwala na efektywną kontrolę wielu kluczowych sfer działalności gastronomicznej. Analiza wyniku finansowego to podstawowe narzędzie każdego profesjonalnego managera. Dzięki temu modułowi nie tylko poznajemy zyskowność lokalu czy całej sieci, ale i analizujemy strukturę kosztową firmy, a tym samym kondycję finansową działalności. Finansowo – wskaźnikowa analiza food cost i beverage cost to doskonałe uzupełnienie lub alternatywa dla prowadzenia gospodarki magazynowej. Moduły zarządzania zobowiązaniami oraz wskaźniki zadłużenia to te funkcje programu, które wspierają managera na drodze unikania jednego z największych zagrożeń w biznesie gastronomicznym- utraty płynności finansowej.
Unikalne cechy programu:

  • Kontroluje wszystkie koszty – nie tylko surowce
  • Prosty i intuicyjny w obsłudze
  • Odpowiedni dla gastronomii ogólnej i sieciowej
  • Minimum wprowadzania danych – maksimum analiz
  • Narzędzia managera

Oprócz wielu analitycznych funkcji, Gastro Finanse to także podstawowy niezbędnik managera zawierający proste i intuicyjne narzędzia wspierające codzienną pracę, np.:
Grafiki pracownicze – efektywnie planuj prace z jednoczesnym prognozowaniem kosztów personalnych;
Kalkulator marż – korzystaj kiedy tworzysz nowe dania lub całe menu;
Inwentaryzacja dzienna – doskonałe narzędzie do wyrywkowej kontroli surowców;
Raport kasowy – kontroluj obrót i stan gotówki w firmie;
Druki – korzystaj z wzorów umów i druków wewnętrznych dla gastronomii.
Zbiór narzędzi managera to doskonałe uzupełnienie części analitycznej programu. Restaurator w jednym miejscu gromadzi zarówno narzędzia do analizy oraz do codziennej pracy managera, czy właściciela firmy gastronomicznej.